This channel has been removed.

bTV е първият частен национален телевизионен канал в България. Стартира през 2000 година на мястото на закрития канал Ефир 2, който беше втория канал на българската национална телевизия БНТ. bTV е основният канал на bTV Media Group. Други канали на медийната група са bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady и Ring.bg. Медийната група е собственост на Central European Media Enterprises, който е част от мултинационалната група Time Warner.
До 2010 година bTV е собственост на Balkan News Corporation. Същата година е закупена от Central European Media Enterprises на стойност 400 млн. долара.
Програмата на канала се разпространява чрез 19 основни предавателя и 700 ретранслаторни станции на територията на цялата страна. Разпространява се и по мрежата на кабелните оператори у нас, а на територията на Европа през сателит.
През 2009 година медийната група пуска два канала с предимно тематично филмово съдържание – bTV Cinema и bTV Comedy. През същата година bTV обновява логото и графичното си оформление. През 2010 година каналът Pro е ребрандиран на bTV Action и е насочен предимно към мъжката аудитория. Последният канал на медията е bTV Lady, който е насочен към женската аудитория.
През 2012 г. bTV започва да излъчва във високо HD качество и по този начин става първият канал на националните, който излъчва с HD качество сменяйки формата на излъчване на 16:9. Каналът отново променя логото и визията си.
През годините по канала са излъчени различни реалити формати. Най-известните са: Music Idol, Survivor, Dancing Stars, България търси талант и др.
Най-известните предавания на на bTV са Шоуто на Слави, bTV Новините, Комиците и др. По-известните сериали, които са излъчени са следните: Революция Z, Тя и той, Къде е Маги, Фамилията и др.
Централата на канала е в град София.